Tuomon Tupa -ohjausmalli

Hankkeen aikana on kehitetty Tuomon Tupa-ohjausmalli datanomiopiskelijoiden tueksi.

Työskentely tuvalla mahdollistaa opiskelijan yksilöllisen ohjaamisen opinnoissa sekä tehtävien tekemisessä.  Yksilölliset opintopolut, opintojen nopeuttaminen tai rästien  suorittaminen opiskelijan aikataulun mukaisesti mahdollistuvat joustavasti Tuomon Tuvalla. Tupa palvelee sekä opiskelijoita, jotka tarvitsevat lisäohjausta että opiskelijoita, joilla tavoitteena esimerkiksi opintojen nopeuttaminen. Tuomon tuvalla saa ohjausta ja tukea myös aineen opettajilta ja erityisopettajalta.

Ammatinohjaaja koordinoi ja tukee tuvalla opiskelevien päivittäistä työskentelyä. Tupa on joka koulupäivä avoinna oleva matalan kynnyksen oppimisen tuen keskus, jossa tärkeä rooli on sisäisellä ja ulkoisella verkostotyöllä.

Tuomon tuvalle on kehitetty ammatinohjaajan ja opiskelijan työn tueksi ”Oma oppimisvalmentaja” -ohjausmateriaali, jota on pilotoidaan vuonna 2014. Materiaalin avulla voidaan kartoittaa myös oppimisen esteitä ja suunnitella tarpeellisia tukitoimia. Materiaalia käytetään ohjaajan ja opiskelijan välisen ohjauskeskustelun pohjana. Keskustelun perusteella laaditaan yhdessä opiskelijan ja ohjaajan kanssa opintojen etenemissuunnitelma. Ratkaisukeskeinen ohjaus rakentuu tasavertaiselle suhteelle, jossa ohjaaja vie keskustelua eteenpäin oikeilla kysymyksillä. Puutteiden sijaan haetaan vah-vuuksia ja taitoja, joilla ongelmat ratkeavat.

Diaesitys aiheesta: tupa-ohjausmalli-15-10-2012_v2 sekä Ammatillisten erityisopettajien päivien 4.-5-10.2013 Esitys .

Lisätietoa :
Tuomo Natunen
ammatinohjaaja gsm +358 44 785 4944 tuomo.natunen [at] sakky.fi

TAISTON PAJA

Taiston paja on aloittanut toimintansa v. 1998 entisessä Kuopion Kauppaoppilaitoksessa. Pajan toimintaan kuului merkonomi- ja datanomilinjojen opiskelijoiden ohjaaminen. Hankkeen aikana pajan toimintaa kehitetään enemmän vastaamaan yksilöllisiä ohjaustarpeita ja opintopolkuja.

Työskentely pajalla mahdollistaa opiskelijan yksilöllisen ohjaamisen opinnoissa sekä tehtävien tekemisessä.  Yksilölliset opintopolut, opintojen nopeuttaminen tai rästien  suorittaminen opiskelijan aikataulun mukaisesti mahdollistuvat joustavasti pajalla. Toimintamallia ja ammatinohjausta opiskelijan ohjauksen työvälineenä kehitetään edelleen yhteistyössä muun hankeverkoston kanssa.

Diaesitys aiheesta: taiston-paja

Taisto Ristivirta ammatinohjaaja
gsm +358 44 785 4912, email taisto.ristivirta [at] sakky.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s