Tsekkaus- opintojen etenemisen tarkastelu

 

TSEKKAUS on erityisesti nuorille opiskelijoille ja heidän ryhmän vastuuopettajille, opintojen etenemisen seuraamiseksi kehitetty toimintamalli. Pyrkimyksenä on, että opiskelija on itse aktiivinen toimija opintojen etenemisen seurannan suhteen ja hän saa konkreettisen täsmäavun mahdollisiin ongelmiinsa nopeasti.  Opiskelija motivoidaan laatimaan itse toimintasuunnitelmia, joihon hän voi sitoutua.

Tsekkauksen aikana opiskelija tekee omatoimisen tarkastelun Wilmassa eli käy läpi omat kurssisuoritukset ja poissaolot. Lisäksi hänen opiskelu motivaatiota tai tuen tarvetta tiedustellaan. Tilanne raportoidaan ryhmän vastuuopettajalle suullisesti keskustelemalla tai opiskelijan vastaukset voidaan koota kirjallisesti esim. erikseen laaditulla Socrativen mobiilikyselyllä.

Tsekkauksen yhteydessä opiskelija laatii itse toimintasuunnitelman, kuinka puuttuvat kurssisuoritukset laitetaan kuntoon ja opinnot saadaan etenemään aikataulussa. Tämän jälkeen ryhmälle tai yksittäiselle opiskelijalle merkitään lukujärjestysaika rästitehtävien tekemistä varten. Lisäksi ryhmän vastuuopettaja voi kutsua opiskelijan tarvittaessa henkilökohtaiseen HUOLI- palaverin, missä mahdollisiin ongelmatilanteisiin haetaan ratkaisua motivoinnin ja neuvonnan hengessä.

Opintojen etenemisen tarkastelu eli TSEKKAUS olisi hyvä toteuttaa erityisesti seuraavina ajankohtina: 1) ennen jakson päättymistä, että tehtävät saadaan ajoissa valmiiksi ja poissaolot korvattua ennen uudenjakso alkua 2) jakson päättymisen jälkeen, kun opiskelijan kurssisuoritukset ovat kirjautuneet opettajilta ja nähdään, mitä suorituksia puuttuu 3) ennen työssäoppimiseen lähtöä, että saadaan teoriakurssit kuntoon tai  4) hyvissä ajoin ennen valmistumista, ettei valmistuminen viivästyisi.

Pirkko Naukkarinen, Seurakuntaopisto

PowerPoint: TSEKKAUS- opintojen etenemisn tarkastelu

Toimintamallin tuotekortti:
TSEKKAUS- opintojen etenemisen tarkastelu

Socrative-mobiilikyselynä:
TSEKKAUS- mobiilikyselynä.doc

Socrative-jakonumerot (ks. tarvittaessa Socraive- opastus erikseen):
SOC-14001007             Opintojen tarkastelu (TSEKKAUS) 1.jakson jälkeen
SOC- 14872538             TSEKKAUS- opintojen etenemisen tarkastelu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s