Huoli-palaveri

TATU- tiimissä on kehitetty Huoli- palaveri käytännöt osana opiskeluhuoltotyön kehittämistä.  Tämä ryhmän vastuuopettajan työtä tukeva toimintatapa mahdollistaa varhaisen puuttumisen sekä opiskelijan tukemisen opintojen aikana. Tavoitteena on tarjota tukea ja auttaa ongelmanratkaisussa.
HUOLI-palaveri (2-3 henkeä) kokoontuu ryhmän vastuuopettajan johdolla ja se voidaan kutsua koolle pikaisesti huolen laadusta riippuen (esim. poissaolot, puuttuvat suoritukset). Keskustelu käydään motivoinnin ja neuvonnan hengessä. Opiskelijaa kuullaan ensisijaisesti ja häntä itseä tuetaan ongelman ratkaisuun. HUOLI- ryhmän koostumus voi vaihdella riippuen opiskelijan pulmasta. Opiskeluun liittyvissä tilanteissa voi olla paikalla mm. erityisopettaja, koulutuspäällikkö tai opo. Tarvittavasta tuesta ja jatkotoimenpiteistä sovitaan yhteisesti ja palaveri kirjataan Wilmaan. Lisäksi opiskelijan kanssa voidaan sopia uusi tapaaminen vastuuopettajan kanssa tai sopia ns. huoliseuranta. Tarvittaessa opiskelijan ohjataan terveydenhoitajan/ kuraattorin/ etsivän nuorisotyöntekijän juttusille. Huolen aiheen vastuuopettajalle voi ilmaista kuka tahansa, kenellä on huoli opiskelijan tilanteesta (esim. opiskelukaverit, kotiväki, asuntola-ohjaaja, kuraattori, terveydenhoitaja, etsivä).

Pirkko Naukkarinen, Seurakuntaopisto, Pieksämäki

Toimintamallin tuotekortti:
HUOLI-palaveri

Yksi vastaus artikkeliin: Huoli-palaveri

  1. Erittäin tärkeää on ajoissa puuttua opiskelijan poissaoloihin yms, että hänen tilanteeseen löydetään ratkaisu ajoissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s