Päihteet, mielenterveys ja riippuvuudet -vanhempainilta Kuopiossa

Vanhempainiltasarjan kolmas osa järjestettiin 15.4.2015 klo 18 – 20 Kuopiossa Savon ammatti- ja aikuisopistossa. Illan aikana tarkasteltiin päihteiden, mielenterveyden ja erilaisten riippuvuuksien vaikutuksia opiskelijoiden arkeen, elämänhallintaan ja oppimiseen. Kuulimme asiaa kannabiksesta, kouluterveyskyselyn tuloksista ja nuoren mielenterveyden tukemisesta. Illassa puhujina olivat mukana Sami Räsänen Irti Huumeista ry:stä, Irmeli Hyvönen Sihti – nuorten vastaanotolta sekä Mervi Pihlström Kuopion kaupungin opiskeluterveydenhuollosta.

Lapsen tullessa nuoruusikään vanhempi joutuu usein uudenlaisten haasteiden eteen. Illan aikana käytiin vilkasta keskustelua vanhemmuudesta ja roolista nuoren kasvun tukijana. Kuopiossa on mahdollisuus myös vanhempien hakea apua ja tukea vanhemmuuden haasteisiin. Apua kannustettiin hakemaan jo varhaisessa vaiheessa. Opiskeluvaikeuksiin, jaksamiseen, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyviin kysymyksiin saa tukea mm. opiskeluhuollon terveydenhoitajilta, kuraattoreilta ja psykologeilta sekä Sihti – nuorten vastaanotolta ja Kuopion seudun päihdepalvelusäätiöltä.

Linkit illan esityksiin: SIHTI nuorten vas.otto ja Näkökulmia mielenterveyteen

Vanhempainilta 15.4.Tietoa päihteistä ja päihteiden käytöstä illassa tarjosivat myös Paikallinen alkoholipolitiikka (Pakka), Ehyt ry., Irti huumeista ry, Kuopion seudun Päihdepalvelusäätiö ja Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry .

 

Kategoria(t): Tapahtumat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s