Läpäisy on tehostunut Ylä-Savon ammattiopistossa

Ylä-Savon ammattiopisto pääsi otsikoihin paikallislehdessä pariinkin otteeseen. Huipputulosta läpäisyn tehostamisessa hehkutettiin Iisalmen Sanomien pääkirjoituksessakin. Keskeyttäneiden määrä puolittui Ylä-Savon ammattiopistossa alkuvuodesta. Tehostettuun ohjaukseen ja opintojenohjaukseen ovat osallistuneet ryhmänohjaajat, opettajat, kuraattorit, koulutuspäälliköt, terveydenhoitajat ja opinto-ohjaajat. Asuntolassakin asuvien ohjausta on tehostettu ja kasvatusohjaaja on toiminut siellä yhdyshenkilönä opiskelijoiden hyvinvointiasioissa. Yhdessä tekemällä on päästy opiskelijoiden kanssa puhumaan heidän ongelmistaan ja heidät on voitu ohjata oikean asiantuntijan luokse.

Pienet tavoitteet ja useat tapaamiset opiskelijan kanssa ovat olleet valttikortteina. On luotu ns. MISU-malli, eli Mitä Sinulle kuuluu?. Ihminen on aina kokonaisuus ja opiskelu on yksi osa nuorta. Puuttumalla nuoren ympärillä oleviin ongelmiin, on saatu opinnot jälleen sujumaan. Ylä-Savon ammattiopistossa on opettajan, opiskelijan ja opiskelijapalvelun välinen yhteistyö aivan ensiluokkaista ja tämä yhteistyö on ollut äärimmäisen tärkeää, jotta läpäisyn tehostuminen on parantunut oppilaitoksessamme.

Iisalmen Sanomien pääkirjoituksessa 1.6.2014 mainitaan, että olisiko jopa niin, että maan laajuisestikin kannattaisi tulla ottamaan mallia Ylä-Savosta. Koulupudokkaista puhutaan monta kertaa juhlapuheissa, mutta Ylä-Savon ammattiopistossa on puheista siirrytty tekoihin. Kyseessä on nimenomaan negatiivisten keskeyttäneiden määrä, eli ei ne jotka vaihtavat opiskelupaikkaa tai työllistyvät.

Me täällä Ylä-Savon ammattiopistossa olemme ylpeitä tästä ohjaustyön onnistumisesta.
Tervetuloa tutustumaan, mielellään kerromme lisää.

Iisalmen Sanomien artikkeli

IS paakirjoitus 1.6.2014

 

Kategoria(t): Ajankohtaisia asioita, Läpäisyn tehostaminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s