Terveisiä läpäisyn tehostamisen seminaarista Turusta!

Ilahduttavan suuri joukko TATU-hankkeen toimijoita osallistui 6. – 7.11.2013 Turussa järjestetyyn läpäisyseminariin. Mukana oli niin esimiehiä kuin tutkintovastaaviakin, mikä on ollut yksi ”salainen aseemme” menestyksekkääseen TATU-työhön.

Päivien ohjelma ei pettänyt tälläkään kertaa. Ensimmäisen päivän aikana saimme kuulla ministeriöiden ja kaupunkien virkamiesten näkemyksiä läpäisyn tehostamisen tematiikasta ja osallistua itse työskentelyyn iltapäivän teemaryhmissä. Toisena päivänä suuren vaikutuksen tekivät nuoret panelisteina ja opiskelijoiden äänen kuuluville tuojina! Nuorten puheissa keskeiset asiat liittyivät hyvään opettajuuteen, ryhmänohjustaitoihin ja ennen kaikkea oppilaitosten kasvatustehtävään. Sakki ry:n puheenjohtaja Aleksej Feodotov kiteytti opiskelijoiden odotukset opettajille kolmeen osaan: 1)Laadukas koulutus, jossa opettaja on kasvatuksen ammattilainen, 2) osallistava koulutus, jossa painopiste opettamisesta mentorointiin sekä 3) turvallinen oppimisympäristö.

Virkamiesten alustuksissa korostettiin, että ammatillisen koulutuksen järjestäjän tulee kantaa vastuuta huolehtimisesta, eikä vain ammattiin kouluttamisesta. Vastuullamme on koko ikäluokan kouluttaminen inkluusio-periaatteella, jolloin pääsääntöisesti kaikki opiskelevat oman ikäluokkansa mukana.

Yhteishakumuutoksen osalta painotettiin, ettei ketään saa päästää pois opintouraltaan, vaan on kehitettävä suoria hakuja oppilaitosten sisälle ja välille. Keskiöön nousee ohjaustyön ja sen osaamisen vahvistaminen. OKM, STM ja TEM kehittävät yhdessä olemassa olevia palveluita hyödyntäviä ohjausmalleja.

Kotimatkalla joukkueemme oli päivien annista niin voimaantunut, että joidenkin kommenttien mukaan jopa juna sai lisäpuhtia meitä kohti Savoa kuljettaessaan.

Tästä on hyvä jatkaa!

Seminaarin aineistot löytyvät osoitteesta:

http://teholapaisy.wikispaces.com/L%C3%A4p%C3%A4isyn+tehostaminen

Mainokset
Kategoria(t): Tapahtumat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s