TATU – tartu tutkintoon! -hanke

TATU – tartu tutkintoon! -hanke on päättymässä vuoden 2015 lopussa.

Hanke on ollut osa opetushallituksen rahoittamaa ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisen kokonaisuutta. Hanke alkaoi syksyllä 2011. Hanketta on hallinnoinut Savon koulutuskuntayhtymä ja osatoteuttajina ovat toimineet Seurakuntaopisto sekä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä.

Syksyllä 2011 hanketyö aloitettiin Iisalmessa, Kuopiossa ja Pieksämäellä. Pilottivaiheen jälkeen syksyllä 2013 työ  laajentui Järvenpäähän, Kiuruvedelle ja Siilinjärvelle. Hankkeen viimeisessä vaiheessa vuosina 2014-2015 otettiin mukaan uusia koulutusaloja ja yksiköitä sekä juurrutettiin ja levitettiin syntyneitä toimintamalleja.

Ensimmäinen ja tärkein kohderyhmänämme olivat nuoret, joilla on haasteita ammatillisiin opintoihin ohjautumisessa, opintoihin kiinnittymisessä ja tutkinnon suorittamisessa. Toinen kohderyhmä olivat oppilaitosten henkilöstöt ja kolmas ryhmä nuorten palveluverkostojen toimijat. Tavoitteena oli toimintakäytäntöjen luominen tuettuun ammatillisiin opintoihin ohjautumiseen sekä opintoihin kiinnittymisen ja opiskelukyvyn moniammalliseen tukemiseen.

Hanketyö jakaantui tehostettuun ohjaukseen, pedagogiseen kehittämiseen, henkilöstöjen koulutukseen ja valmennukseen sekä verkostotyöhön. Voit lukea niistä lisää sivuiltamme.

Kategoria(t): Ajankohtaisia asioita, Läpäisyn tehostaminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s